АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

Б. БОРИСОВ: ПОДОБРЯВАНЕ НА БИЗНЕС КЛИМАТА В СТРАНАТА В УСЛОВИЯТА НА COVID-19

Бойко Борисов
29.06.2020 / 17:35

В условията на криза от Covid-19 бизнес климатът у нас се подобрява за втори пореден месец. Това отчита НСИ - Национален статистически институт в последното си проучване за стопанската конюнктура в България през месец юни, посочи в социалната мрежа Фейсбук премиерът Бойко Борисов

След като през април спадът стигна до 42%, общият показател на бизнес климата нараства с 11,8 пункта през май и с още 11,4 пункта през юни, показаха оповестените по-рано през деня данни на НСИ. Според статистическия институт подобрението е в резултат на по-благоприятния бизнес климат в секторите промишленост, строителство, търговия на дребно и услуги.

Въпреки пандемията много сектори у нас не са спирали работа, написа Борисов и допълни: "Продължаваме с помощта към българските предприятия. С подкрепата и от ЕС се надяваме скоро икономиката на България да се върне в онази отлична кондиция, в която беше и преди кризата".

Подобряване на бизнес нагласите в нашата страна и в рамките на целия ЕС отчете и последното аналогично проучване на Европейската комисия.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев