АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОНАЛД ТРЪМП ОБВИНИ БАРАК ОБАМА В ДЪРЖАВНА ИЗМЯНА

Доналд Тръмп и Барак Обама
23.06.2020 / 20:01

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обвини предшественика си Барак Обама в държавна измяна. Това съобщават световни медии, като цитират изявление на американския лидер пред CBN News.

Американският президент обвини администрацията на Обама, че е шпионирала кампанията му.

"Това е държавна измяна. Ако помните, отдавна твърдя, че те са шпионирали нашата кампания. Те са ни подслушвали… Както се оказа, аз бях прав", заяви стопанинът на Белия дом.

Това не е първия път, когато Тръмп отправя обвинения, че е бил следен по време на предизборната си кампания.

Още през 2017 г той заяви, че телефоните му са били подслушвани, след което се обърна към Конгреса с молба да бъде проверено дали администрацията на Обама не е злоупотребила с пълномощията си при следенето.

През 2018 г. президентът обяви, че в щаба му е работил информатор на ФБР.

Тръмп дори се канеше да заповяда на министерството на правосъдието да провери дали някой от хората на Обама не се е обръщал към специалните служби и министерството с молба или искане за проследяване.

Отношенията между Тръмп и Обама са доста сложни, отбелязват медиите. Тръмп нееднократно е заявявал, че Обама е "най-лошият президент в историята на САЩ".

Обана на свой ред не изпитва особено уважение кам настоящия държавен глава и заявява, че Тръмп се опитва да се възползва от недеволството на американците.

http://epicenter.bg/article/Donald-Tramp-obvini-Barak-Obama-v-darzhavna-izmyana-/220498/7/96

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев