АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БСП ЩЕ ТЕСТВА ВСИЧКИ ЧЛЕНОВЕ НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА КОРОНАВИРУС

БСП
22.06.2020 / 07:57

БСП организира тестове за коронавирус за всички членове на Националния съвет. Причината е положителният резултат на Янаки Стоилов. От партията заявиха, че Стоилов е участвал в две масови партийни мероприятия - пленум на Националния съвет на „Позитано“ 20 и заседание на Градския съвет на БСП-София. Всички участници в двата форума са уведомени.

Още преди два дни лидерът на партията Корнелия Нинова e информирала писмено всички партийни членове с молбата ако почувстват симптоми, веднага да търсят помощ. Янаки Стоилов беше приет за лечение от коронавирус във Военномедицинска академия, като състоянието му е добро.

За „Хоризонт“ Стоилов съобщи, че лечението му ще продължи според клиничната картина:

„Имах сравнително висока температура два дни, обща отпадналост. Реших да се проверя и се оказа положителен тестът. Ей така предложиха, нали, тук да постъпя, все пак е рисковано, защото вкъщи има други хора. Проверяват дали се образуват някакви антитела, което обикновено е някакъв критерий, че е приключил този процес, но сигурно е твърде рано още.“

Филип Попов - депутат и секретар на парламентарната група на социалистите - коментира, че предложението решенията на заседанията да се вземат на подпис е било адекватно, а създалата се ситуация го доказва:

„Ако има някакви симптоми, може би трябва да си направи тест човек, ако почувства, така си мисля. Предполагам, че във вторник на група ще стане ясно как ще процедираме.“

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев