АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АНАНИЕВ: СЛУЧАИТЕ НА COVID-19 СЕ УВЕЛИЧИХА ЗАРАДИ БЪЛГАРИ, ВЪРНАЛИ СЕ ОТ ЧУЖБИНА

Кирил Ананиев
19.06.2020 / 15:47

"Клъстерите са основните места, на които се увеличи броят на вирусоносителите. За съжаление, онези, които заразяват близките си, са наши съграждани, прибиращи се от чужбина за лятото. Разбира се, това е по-добрият вариант за разпространение на вируса, ако изобщо може да се говори за добър вариант". Това заяви здравният министър Кирил Ананиев на пресконференция в Министерския съвет след среща с премиера Бойко Борисов и Националния оперативен щаб.

"Засега няма сигнали за възникнал случай на COVID-19 от нощно заведение, но това не значи, че не сме дали указания на РЗИ специално да наблюдава дискотеките, пиано баровете и т.н. Занапред ще ви информираме специално в тази насока. Знаете, че бях предложил те да останат затворени".

Запитан за спа центровете, Ананиев заяви: "Ще видим постепенно как действа всяка една мярка. Виждате, че отваряме една мярка и след това поне две седмици наблюдаваме как действа тя. Не бива едновременно да се отварят всички мерки”.

"Много е малка разликата между решението, което се базира на здравни аргументи и това с политическите такива. Трябва да се намери балансът между едното и другото. Трябва мислено да свикнем със съществуването на вируса, но и да сме дисциплинирани и да съхраним хората около нас", уточни Анание

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев