АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОНАЛД ТРЪМП ЗА ДЖОН БОЛТЪН: СКУЧЕН ГЛУПАК, КОЙТО ИСКА САМО ЕДНО – ДА РАЗПАЛИ ВОЙНА

Доналд Тръмп и Джон Болтън
18.06.2020 / 10:46

Мемоарите на Джон Болтън, бившият помощник по националната сигурност на президента на Съединените щати, се състоят от лъжи и измислени истории, а авторът им иска само едно - да разпали война. Това заяви американският държавен глава Доналд Тръмп, коментирайки предстоящото публикуване на книгата на бившия му подчинен, предават ТАСС и Агенция "Фокус".

„Книгата на този ненормалник Джон Болтън е „изключително скучна“ (цитат по NYT) и се състои от лъжи и измислени истории. Преди да го уволня, той говореше само хубави неща за мен пред пресата. Обиден скучен глупак, който искаше само едно – да разпали война. Той не разбираше нищо, беше остракиран и го уволних с радост. Какъв глупак!“ – написа Тръмп в Туитър.

В сряда водещи американски медии, включително The Washington Post, The New York Times и The Wall Street Journal, цитираха поредица откъси от книгата на Болтън - The Room Where It Happened: A White House Memoir). Тя трябва да бъде публикувана изцяло на 23 юни.

В книгата Болтън по-специално твърди, че Тръмп през 2019 г. е помолил президента на Китай Си Дзинпин да му помогне с преизбирането му за президент на САЩ.

По-рано Министерството на правосъдието на САЩ образува дело срещу Болтън във връзка с предстоящата публикация. Властите обвиняват автора за нарушаване на задълженията, които той пое върху себе си, като стана помощник на президента, а именно неразкриването на класифицирана информация.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев