АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НИНОВА: ВИЦОВЕ НЕ БИХ ИСКАЛА ДА КОМЕНТИРАМ

Корнелия Нинова
18.06.2020 / 08:50

Корнелия Нинова обяви, че от БСП не са се припознали в думите на премиера Бойко Борисов от вчера, че опозицията е ударила дъното в компроматната си война срещу ГЕРБ. "Вицове не бих искала да коментирам. Нека не си губим времето взаимно в коментар на това", заяви Нинова в сутрешния блок на БНТ след разпространените снимки от спалнята на премиера и твърдението на Бойко Борисов, че президента Радев го следи с дрон.

Премиерът Борисов обвини БСП, президента Румен Радев и задържаните и обвинени олигарси, че всекидневно му спретват компромат, след компромат , за да го дискредитират, да свалят от власт ГЕРБ и да предизвикат предсрочни избори в страната.

"Вицове не бих искала да коментирам. Нека не си губим времето взаимно в коментар на това", отвърна тя на въпроса за разпространените снимки от спалнята на премиера и на твърдението на Борисов, че президента Радев го следи с дрон.

"Този казус не ни занимава, нито пък имаме интерес от това. Първата ми реакция, когато чух записа, такава импулсивна, беше като жена, не като политик, затова искам да кажа нещо на българските жени: Имаме достойнство и трябва да си го пазим. Нито сме мисирки, нито такива, каквито ни нарича премиера. Гледаме деца, имаме семейства, работим, имаме чест и достойнство, искам да защитя българските жени", коментира лидерът на БСП.

По думите й, премиерът Бойко Борисов не може да бъде свален от власт само с компромати, "това може да стане с политики и алтернатива", настоя тя.

"Това не е европейската развита социална държава, с разделение на властите, с ред и правила за правене на бизнес. Ролята на задкулисието, за която отдавна говорим, се вижда каква е била. Така, че това са само доказателства, за това, което казваме през последните години. България има нужда от промяна и тя е възможна. В България може да има ред, може да има правила, може да има социална политика и развита икономика. Работим за това", каза Корнелия Нинова в Сутрешния блок на БНТ.

"Не вярваме на всичко, което се твърди от обвиняемия Божков, искаме анкетна комисия в парламента, да се изслушат замесените лица, да има разследване. Това очакваме, но засега не се случва", изрази съжалението си Нинова.

Според нея тесните връзки между политици и бизнес са опасни за страната ни.

"Нашето обвинение към г-н Борисов е, че предаде управлението на България на задкулисието. Той го предаде доброволно. Следователно е част от всичко това", настоя тя.

Корнелия Нинова отново повтори, че никога не е имала отношения с Васил Божков, който се укрива от родното правосъдие в ОАЕ.

"Опозицията не може да направи паралена държава, това се прави от властта, защото там се разпределят ресурсите. Така, че обвинение, че ние сме паралелна държава е най-малкото несъстоятелно. Опитвам се, чрез политиката, която предлагаме, да има доверие в БСП, включително и в мен разбира се, като председател. Не се защитавам от някакви нападки, защото фактите са си факти за последните 4 години и оценката ще я даде партията на 12 септември", коментира лидерът на Столетницата.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев