АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

КМЕТЪТ РАДЕВ УЧАСТВА В ОНЛАЙН ДИСКУСИЯ „МЕРКИ И ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА ПОСЛЕДСТВИЯТА ОТ КОВИД-19“

Стефан Радев
16.06.2020 / 17:12

Кметът Стефан Радев се включи в онлайн дискусия „Мерки и възможности за преодоляване на последствията от Ковид-19“, организирана от Постоянна Ромска Конференция. На нея той подчерта, че за реална интеграция на ромското общество, трябва да се работи в сферата на образованието и в инфраструктурата в тези общности.

„Един топъл обяд решава конкретен проблем, но не може да интегрира даден човек. Нашата задача е хората да получат образование, да имат достъп до пазара на труда, до добре платени работни места и тогава няма да се налага някой на някого да носи топъл обяд“, обясни Стефан Радев и допълни, че трябва да има целенасочено финансиране в тази посока. По думите му, ако няма допълнителни средства за целта, процесът за приоритизиране на разходите, ще насочва ограничените средства към други места.

„Решението, според мен, е да има отделен фонд, който да адресира конкретни териториални проблеми“, каза още Радев.

Той смята, че ако се инвестира в образованието и в образователната инфраструктура, след години ще има едно поколение, което може да заема добре платени работни места.

„Това ще подкрепи и нашата икономика, това ще представлява и най-реалната интеграция на тези хора в обществото“, категоричен е кметът Стефан Радев.

Той благодари на Постоянна Ромска Конференция за доброто сътрудничество в борбата срещу коронавируса.

Дискусията днес е продължение на стартиралия през май дебат на европейско ниво за ролята на ромите във възстановяването на Европа. В нея участваха заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, експерти, кметове на общини и населени места и ромски организации.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев