АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУМЕН РАДЕВ: КРУПНИ КОРУПЦИОННИ СХЕМИ С ВЛАСТТА ИЗКЛЮЧВАТ МОЯ ПОДКРЕПА

Президентът Румен Радев
16.06.2020 / 11:20

Държавният глава Румен Радев присъства на полигона на Националната служба за охрана в село Доброславци, където наблюдава редовните тактически занятия на служителите на службата.

След края на демонстрациите президентът говори пред медиите.

Самопризнанията на г-н Божков за съвместни крупни корупционни схеми с властта изключват моя подкрепа. Но не аз, други трябва да се оправдават за г-н Божков. Други са пушили пури с него, аз дори не знам неговия телефон, каза още Румен Радев.

Демостративното нежелание на Бойко Борисов да се провери автентичността на аудиозаписа е най-малкото странно, коментира президентът, съобщи БТА.

Тук не става въпрос просто за г-н Борисов, става въпрос за министър-преседателя на България, става въпрос за държавата ни, която е дълбоко дискредитирана, смята държавният глава. По думите му този запис е "груба, брутална атака срещу българския парламент, срещу нашето европейко развитие" и демонстрира "арогантност, авторитаризъм и порочен стил на управление".

Ако Бойко Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, този фалшификатор трябва непременно да бъде установен и най-строго наказан, заяви държавният глава и допълни, че е недопустимо България да излъчва подобен цинизъм. Ако ние бавим експертизата на записа, то чуждите служби ще я направят за нуждите на своите правителства, смята той.

На въпрос за новите промени в Закона за МВР президентът коментира, че всяко решение в сферата на националната сигурност трябва да се ръководи от ясни критерии за ефективност, ефикасност и безопасност.

Моето решение относно закона ще обявя в указания в констиуцията срок, посочи Радев. Този закон трябва по някакъв начин да потвърди, че отговаря на тези критерии, според мен засега той не отговаря, каза още той.

Бъдещето, което ни очаква, е такова – България да бъде управлявана от проблемни коалиции. Всички виждате, че още в зародиш започват разни търкания и отстъпления от предизборните програми, коментира Радев последните искри между Обединените патриоти и ГЕРБ заради доброволческите отряди, предаде Новини.бг.

"Въпросът е дали ми вдъхва увереност управлението на България в момента. Мисля, че всички ясно виждаме всичко, което се случва", сподели още държавният глава.

И най-благородната цел не може да бъде оправдана с начина на нейното порочно изпълнение, особено когато държавата налива наши пари в частна банка без обяснение за капиталовия недостиг и рентабилността на това. Правителството на Борисов отдавна дължи отговор как и къде се харчат нашите пари, заяви Радев по повод подкрепата за ПИБ от страна на държавата, предаде БГНЕС.

Да не забравяме, че подобна изкуствена стабилизация преди влизането във валутния блок не винаги води до трайни решения, каза още Радев.

Президентът обяви, че ще пропусне тазгодишният парад в Москва по случай Деня на победата, посочвайки, че графикът му вече е запълнен. Той посочи, че не може да рискува да попадне в карантина и изолация след едно такова посещение.

От 13.30 часа, на „Дондуков“ 2, Румен Радев ще се срещне с президента на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов и на КНСБ Пламен Димитров. Разговорът е по инициатива на ръководствата на двата синдиката.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев