АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

93 НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 У НАС

Коронавирус
12.06.2020 / 07:56

От изследваните през изминалото денонощие 2640 проби 93 са с положителен резултат. Това показва Националната информационна система, цитирана на страницата на Министерство на здравеопазването.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Бургас - 1; Видин - 1; Габрово - 1; Добрич - 1; Кърджали - 12; Ловеч - 3; Пазарджик - 2; Плевен - 4; Пловдив - 2; Разград - 2; Сливен - 9; Смолян - 2; София - 2; София (столица) - 33; Стара Загора - 1; Хасково - 4; Шумен - 11; Ямбол - 2.

У нас към момента са потвърдени общо 3086 случая на новия коронавирус, от които активни са 1230. Излекуваните лица, при които е бил констатиран Covid-19, са 1688. 24 от тях са регистрирани през последното денонощие.

204 са пациентите с доказана коронавирусна инфекция, които са настанени в лечебни заведения за болнична помощ. От тях 15 се намират в интензивни отделения и клиники.

311 са медицинските служители с потвърден Covid-19 според Националната информационна система. За последните 24 часа са установени пет нови случая в Нова Загора и Плевен.

Починалите лица, при които е бил доказан новият коронавирус, са 168. Последният смъртен случай е на мъж на 88 г. с хронично бъбречно и сърдечно заболяване.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семейството и близките на починалия мъж.

Масовото тестване на жители на шуменското село Изгрев. Потвърдените случаи на коронавирус в населеното място са 17. В рамките на три дни ще се тестват близо 300 души. Областният кризисен щаб поиска и поставяне на КПП-та на двата входа на селото.

Масовото тестване на жители на шуменското село Изгрев. Потвърдените случаи на коронавирус в населеното място са 17. В рамките на три дни ще се тестват близо 300 души. Областният кризисен щаб поиска и поставяне на КПП-та на двата входа на селото.

Ограничен е достъпът до шуменското село Изгрев. Там беше установено огнище на зараза и за две седмици се въвеждат контролно-пропускателни пунктове. Забранено е от селището да излизат хора без основателни причини.

Пред "Хоризонт" директорът на ,,Александровска" болница проф. Костадин Ангелов призова противоепидемичните мерки да не се подлагат на съмнение, а да се спазват:

"Към момента е да спазват необходимата дистанция помежду си, да не се събират в затворени пространства, да носят маски в затворени пространства, да си мият често ръцете и най-вече да бъдат дисциплинирани. Тогава, когато се препоръчат някакви мерки, тези мерки да не бъдат подлагани на съмнение, а да бъдат спазвани".

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев