АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОЯН ЧУКОВ: ПРОТЕСТИТЕ В САЩ СА АГИТАЦИЯ И ПРОПАГАНДА НА ДЕМОКРАТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

Боян Чуков
11.06.2020 / 17:54

"На всички им стана ясно, че протестите в САЩ, които стартираха като мотивирани за борба срещу расизма, всъщност са агитация и пропаганда на Демократическата партия". Това каза пред БНР международният анализатор Боян Чуков във връзка с протестите в САЩ и Европа, породени от смъртта на афроамериканеца при арестуването му в .

Според него целта е била да се предизвика културен конфликт, който да прерастне в расистки и по този начин да се води битка за елиминирането на Доналд Тръмп и да бъдат спечелени изборите през ноември от Демократите:

"С масовото сваляне на статуи в САЩ започна да се подрива самата държава". Анализаторът обясни, че погрешно се смята, че в битката между Севера и Юга едните са за робството, а другите са против робството:

"Богатият католически земеделски Юг се сражава с протестантския промишлен Север. Основната причина са митническите такси. Югът иска да ги събират отделните щати, а Северът - федералното правителство".

Битката е по какъв начин да продължи да се развива САЩ, обобщи анализаторът и посочи, че финансовият елит се бори срещу Доналд Тръмп:

"Но те в последните дни започват да разбират, че ще срутят държавата, а и кой ще бъде следващият президент, когато държавата бъде срутена. Джо Байдън много трудно може да излезе от тази ситуация".

По думите му и лидерите на движенията на чернокожите започват да разбират, че държавата ще бъде разрушена.

Анализаторът акцентира, че има източници, които твърдят, че рейтингът на Тръмп не е толкова нисък и положението му не е толкова катастрофално. Според него подкрепата за Байдън от Джордж Буш-малдши и на Колин Пауъл прави услуга на Тръмп, защото "тези две имена с свързват с войната в Ирак, където загинаха много американски войници, голяма част от тях - чернокожи".

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев