АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НС ОБСЪЖДА ОТЧЕТА НА СЕМ ЗА 2019 ГОДИНА

СЕМ
11.06.2020 / 08:00

Народното събрание ще обсъди отчета на Съвета за електронни медии (СЕМ) за 2019 г. В него акцент са трите процедури за избор на генерални директори на Българското национално радио и Българската национална телевизия, както и извършеното наблюдение върху програма "Хоризонт" за спазването на плурализма.

В отчета на Съвета за електронни медии се отбелязва, че за наблюдавания период в обзорните емисии новини и актуално-публицистични предавания с политическа и икономическа тематика в програма „Хоризонт“ е налице плурализъм на гледните точки.

В дейността на медийния регулатор през 2019 г. се открояват двата специализирани мониторинга на предизборните кампании за европейските и местни избори.

През миналата година СЕМ е осъществил наблюдение на 68 телевизии и 57 радиопрограми, като е издал 31 наказателни постановления, 6 от които не са обжалвани.

В годишния отчет медийният регулатор отправя предложение за обсъждане на законодателни промени в Закона за радиото и телевизията за обвързване на мандатите на членовете на управителните съвети на БНР и БНТ с тези на генералния директор, който ги е предложил, за да се осигури по-голяма стабилност на управлението.

В програмата на парламента са още годишният отчет на Комисия за защита на личните данни и първо четене на промените в закона за Българския Червен кръст.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев