АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОЖКОВ: СИГНАЛЪТ МИ ЗА РЕКЕТ, ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ И ИЗНУДВАНЕ Е ПРЕДАДЕН В ЕК

Васил Божков
10.06.2020 / 19:52

Васил Божков съобщи, че освен на българската прокуратура е предал сигнала си за рекет, злоупотреба с власт и изнудване и към Европейската комисия. "Миналата седмица сигналът ми за рекет, злоупотреба с власт и изнудване е предаден и на българската Прокуратура, която бездейства. Все още никой от тяхна страна не ме е потърсил на посочения адрес и телефон, за да свидетелствам и да предоставя доказателства", пише във фейсбук бизнесменът с 18 обвинения, който понастоящем е в Дубай.

"Ще продължа да търся справедливост и обективност и чрез правните комисии към ЕС, отговарящи за подобен род проблеми. Сигналът ми е подаден и до департамент Legal services към Европейската комисия. В техните правомощия е да назначат трима независими прокурора за независимо разследване.

Ще предоставя доказателствата, записите и свидетелските показания по този случай на компетентните институции. Така ще предотвратя натиск и изчезване на свидетели, заличаване на следите и унищожаване на доказателствата", посочва Божков.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев