АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАТ ОКОНЧАТЕЛНО ПРОМЕНИТЕ В ЗАКОНА ЗА ДДС

Народно събрание
10.06.2020 / 07:53

Народното събрание ще гласува окончателно промените в Закона за данък върху добавената стойност, с които се предвиждат по-ниски ставки за определени стоки и услуги. Управляващите предлагат за ресторантьорски, кетъринг услуги и за книгите данъчната ставка да се намали от 20 на 9 на сто.

Предложението на управляващите е намалението да бъде временна мярка за периода до 31 декември 2021 година.

По-ниската ставка е предвидено да важи за настаняване, предоставяно в хотели и подобни заведения, включително предоставянето на ваканционно настаняване и отдаване под наем на места за площадки за къмпинг или каравани.

Депутатите ще решават дали високоалкохолните напитки, бирата и виното, сервирани в ресторантите или предоставяни като част от кетъринг услуга, да останат извън обхвата на по-ниските данъчни ставки.

Промените в Закона за данък върху добавената стойност, внесени от управляващите, предвиждат още ваучери за почивка в размер на 210 лева за служители в системата на здравеопазването и сигурността , както и еднократна помощ за осмокласниците.

Парламентът ще решава дали данъкът върху добавената стойност да се намали от 20 на 9 на сто и за бебешки храни, пелени и санитарни материали, каквото е предложението на ДПС.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев