АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОСТАВКА НА ДИРЕКТОРА НА РЗИ – СЛИВЕН?

Стефан Радев и Петя Балулова
08.06.2020 / 10:27

До края на деня ще стане ясно дали директорът на РЗИ Сливен д-р Петя Балулова ще си подаде оставката, като поемане на отговорността за множеството заразени с Covid-19 от медицинския персонал в частната болница МБАЛ „Хаджи Димитър“.

По-рано днес кметът на Сливен Стефан Радев съобщи, че тя е заявила пред него такива намерения, но се очаква разговор между нея и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Радев коментира още, че ако бъде подадена оставката на д-р Балулова, то тя ще се счита като акт на сваляне на напрежението към РЗИ и лично към нея.

„Тя сподели, че иска да подаде оставка. Коментирали сме цялата ситуация с нея. Тя в последните дни стана обект на личностни нападки и няма да допусне работата на РЗИ да бъде компрометирана", обясни кметът на Сливен:

„Очаквам това да стане, след като тя говори, разбира се, с министъра на здравеопазването", посочи още той.

Д-р Балулова отказа коментар, но обяви, че до края на деня ще има информация по темата.

Директорът на частната болница "Хаджи Димитър" д-р Пенко Пенков съобщи, че ще затегне противоепидемичните мерки в лечебното заведение.

„Като затегнем мерките по отношение на персонала, спазване на индивидуалните норми за защита и мисля, че проблеми в това би следвало да няма“.

Той не отговори, дали има роднински отношения с шефа на РЗИ д-р Балулова.

Днес в болницата се прави поредната дезинфекция, след което ще се вземат проби от РЗИ и се очаква след вторник, да бъде дадена информация кога ще заработи лечебното заведение.

Днес детска градина „Еделвайс“ приема деца, след като в петък бе затворена за дезинфекция, заради деца, които са били контактни със заразени с коронавирус.

18 са медицинските лица в местната болница "Хаджи Димитър", които са с потвърдени положителни проби за Covid-19. 124 са общо заразените в Сливен.

„От тези 124 души има петима, които са на хора в София. Някои от тях са на домашно лечение, други са на лечение в столични болници. 75 са излекуваните”, обясни кметът Стефан Радев.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев