АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРАВИТЕЛСТВОТО ЗАПОЧВА ПРИСЪСТВЕНИ ЗАСЕДАНИЯ В СГРАДАТА НА МС

Министерски съвет
03.06.2020 / 07:53

От началото на извънредното положение, въведено на 13 ти март, министрите заседаваха дистанционно чрез видеовръзка.

Очаква се решение за отпускането на 600 000 лева за издръжката на Рилския манастир.

Средствата за Рилския манастир са допълнителни, извън предвидената от държавата издръжка. Премиерът Борисов пое ангажимента на вчерашната си среща с игумена на Светата обител епископ Евлогий, за да може да продължи ремонта и реставрацията на манастира, който е в списъка на ЮНЕСКО на защитеното културно наследство. От началото на годината Светият синод не е превеждал средствата за издръжка.

"600 000, колкото си получил миналата година, ще вземем решение и ще ги преведем, за да си продължиш всичките дейности", каза премиерът и се ангажира да се осигурят над 1 млн. лева и за пречиствателната станция на манастира.

Допълнителни средства ще получат още Бачковският и Троянският манастири и Пловдивската света митрополия. Министрите ще утвърдят и националната годишна програма за предотвратяване и противодействие трафика на хора и закрила на жертвите.

Ще бъде дадено съгласие с община Бургас да се подпише договор за предоставянето на безвъзмездна финансова помощ от ОП "Околна среда" за изпълнение на интегрирания воден проект на морския град.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев