АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ И ВУЧИЧ ИНСПЕКТИРАХА СТРОЕЖА НА АМ „ЕВРОПА“ И „БАЛКАНСКИ ПОТОК“

 Борисов и Вучич инспектират по въздух проекти от значение за региона
01.06.2020 / 13:59

"Работата по изграждането на АМ „Европа“ върви с отлични темпове. В това се уверихме със сръбския президент Александар Вучић. Двамата облетяхме района на 17-километровата отсечка между Драгоман и Сливница. Ако всичко върви по план, този лот може да е готов още тази година. Напредва и изграждането на 14,5-километровия участък между ГКПП „Калотина“ и Драгоман. Със завършването на магистралата от Белград до Бургас и Истанбул ще се пътува само по магистрала, без нито един светофар".

Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който посрещна по-рано днес сръбския президент Александър Вучич.

Почетен шпалир посрещна сръбския президент Александър Вучич на Летище София, който е на посещение в България по покана на Бойко Борисов.

"Проектите "Балкански поток" и АМ "Европа" са от огромно значение за региона. Това обсъдихме със сръбския президент Александър Вучич в началото на нашата двустранна среща. Днес президентът Вучич лично ще се убеди, че работата по тях не е спирала по време на пандемията от COVID-19", заяви Бойко Борисов.

По-късно двамата инспектираха по въздух напредъка по изграждането на АМ „Европа“ и „Балкански поток“. "България е регионален стратегически газоразпределителен център на Балканите. Тук ще идва газ от много страни, а това е гаранция за диверсификация. Към момента разнесените тръби по трасето на "Балкански поток" са 281,22 км, от които са заварени 153,06 км. Ще бъдат изградени и две компресорни станции – КС „Расово“и КС „Нова Провадия“. Предвидените компресорни агрегати на двете станции ще бъдат най-ново поколение, производство на американска компания", съобщи премиерът Бойко Борисов във Фейсбук.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев