АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН СПЕЧЕЛИ ОКОНЧАТЕЛНО ДЕЛОТО ПО ВОДНИЯ ЦИКЪЛ СРЕЩУ ИСПАНСКАТА КОМПАНИЯ

Община Сливен
29.05.2020 / 15:39

Община Сливен спечели делата и на последна инстанция срещу строителните надзорници по време на изпълнението на първия воден цикъл и срещу техните застрахователи. Това съобщи на изнесен брифинг днес кметът Стефан Радев.

Общината спечели общо три дела по водния цикъл. Две от тях бяха срещу застрахователи от България, а третото срещу испанска компания. След решението на втора инстанция в полза на Община Сливен фирмата преведе над 3 милиона и 200 хиляди в началото на миналата година. След това се оказа, че компанията отново ще обжалва.

„Община Сливен спечели около 4 милиона по дела срещу строителни надзорници по обекти от първия воден цикъл. Най-голямото от тези дела беше срещу един испански застраховател на испанския надзорник. Въпреки че бяха платили след решението на втора инстанция, те обжалваха и на трета инстанция. Имаше риск, ако съдът беше върнал делото, то да бъде решено в друга посока. С решението на ВКС от тази седмица, това дело приключва окончателно в полза на Община Сливен“, обясни кметът.

Към този момент остава един съдебен спор относно водния цикъл в Сливен. Той е за около 4 милиона лева, които МОСВ се опитва да получи от общината чрез НАП.

„Втори път се опитват да съберат тази сума. Първият път беше неуспешен. Сега отново се опитват. Община Сливен е предприела законови процедури да си защити интереса и по този казус“, категоричен е Стефан Радев.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев