АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

РУМЕН ГЕЧЕВ: БСП ПРЕДЛАГА ЗА ШЕСТИ ПЪТ НАМАЛЯВАНЕ НА ДДС ЗА ХРАНИ И ЛЕКАРСТВА

Румен Гечев
26.05.2020 / 20:38

„БСП предлага за шести път намаляване на ДДС за месо, мляко, брашно и тестени изделия, както и на лекарства – ние сме последователни. В нашите предложения прилагаме европейски системен подход- въвеждане на 9% ДДС за храни и лекарства. ГЕРБ предлагат намаляване на ДДС само на ресторантьорите. Ние искаме да се помогне и на другите отрасли. БСП е против работата на парче.”

Това заяви народният представител от „БСП за България” Румен Гечев пред БНТ.

Той изрази увереност, че този европейският подход ще проработи и в България, както работи в Германия,Франция и във всички други европейски страни и допълни, че тази мярка работи от десетилетия за над 500 милиона европейски граждани.

„Дали немци, французи, италианци и японци са си съсипали бюджетите, като са с намален ДДС, а само България не си е съсипала бюджета? Над 180 страни от ООН работят с диференцирани данъци, а управляващите от ГЕРБ твърдят, че те са прави, а всички други държави грешат”, каза Гечев. Социалистът припомни, че дори опоненти на левицата застъпват необходимостта от прогресивен данък. Той коментира, че ГЕРБ работят с много години закъснение.

На въпрос какво мисли за идеята да се създадат държавни бензиностанции, народният представител отговори, че БСП подкрепя всички добри европейски практики, но е важно дали управляващите ще създадат ефективно предприятие, или тази стъпка ще е само за пиар: "Искаме да видим бизнес плана на управляващите. Важно е колко бензиностанции ще бъдат построени. Ако са малко, надали ще могат да влияят на пазара", каза проф. Гечев. Той акцентира и върху важността на контрола върху данъчните складове заради съмненията за картел на пазара на горива.

„ГЕРБ ни докараха дотам да бъдем номер 1 по корупция и на последно място по доходи в Европейския съюз. Сегашните управляващите подариха на хазартаджиите над 700млн.лв. Това се случи при управлението на Бойко Борисов и ГЕРБ”, завърши Румен Гечев.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев