АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ВЛАДИМИР ПУТИН НАСРОЧИ ПАРАДА НА ПОБЕДАТА ЗА 24 ЮНИ

Президентът на Русия Владимир Путин
26.05.2020 / 20:25

Президентът на Русия Владимир Путин заяви по време на съвещание с министъра на отбраната Сергей Шойгу, че парадът на Победата ще се проведе на 24 юни. Той трябваше да се проведе на 9 май, но бе отложен заради пандемията от коронавируса, припомнят руските медии.

"Заповядвам да започне подготовката за военния парад в чест на 75-годишнината от Победата във Великата Отечествена война в столицата на Русия Москва и други градове. Ще го направим на 24 юни, деня, в който през 1945 г се е състоял легендарния, исторически парад на победителите, когато по Червения площад преминаха бойците, сражавали се под Москва, защитавали Ленинград, воювали под Сталинград, освободили Европа и щурмували Берлин", даде заповед президентът.

Руските медии припомнят, че историческият парад 24 юни 1945 г. в чест на победата на фашистка Германия е приет от маршал Георгий Жуков, а командващ е бил маршал Константин Рокосовски.

Путин заръча на Шойгу да предприеме всички мерки за избягване на рискове за участниците в парада.

"Заповядвам ви да осигурите най-строги изисквания за сигурност при подготовката и провеждането на парада. Рисковете за участниците трябва да бъдет сведени до минимум, а най-добре - да бъдат напълно изключени", заяви Путин.

Президентът предложи също така маршът на "Безсмъртния полк" да се проведе на 26 юли, в Деня на Военноморските сили. Путин не изключи шествието да бъде отложено още с един месец, ако противоепидемичните мерки налагат това.

Източник: Епицентър.БГ

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев