АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

Д-Р НИНА ЯНЧЕВА: ТЕНДЕНЦИЯТА Е КЪМ ЗАТИХВАНЕ НА ЕПИДЕМИЯТА ОТ COVID-19

Д-р Нина Янчева
26.05.2020 / 09:52

Смятам, че данните (за развитието на коронавирус у нас – б.р. ) са оптимистични, каза пред БНР д-р Нина Янчева от Инфекциозна болница в София и допълни:

“Не само за нашата страна, но и за света се наблюдава тенденция за затихване на епидемията. Това е била еволюцията и на предишните коронавирусни инфекции от 2003 и 2012г., така че и аз се надявам, че наблюдаваме затихване на епидемията“.

“Занимавам се вече дванайсет години с лечение на ХИВ инфекция и много неща от епидемията на коронавируса ме карат да правя асоциация с началните години на ХИВ инфекцията, тогава също е имало доста конспиративни теории – има ли го този вирус, няма ли го“, каза още тя в интервю за предаването “Преди всички“.

“Друго, което ме накара да правя асоциации, е спорът от коронавирус ли загиват пациентите, при които се случва този неблагоприятен изход, или от коронавирус. И общото, което намирам, е че при коронавирус тежките случаи са резултат на самия вирус. Както при ХИВ говорим за ХИВ асоциирани заболявания, вероятно и при коронавируса причините за неблагоприятния изход са такива асоциирани заболявания“, посочи още д-р Янчева.

“Знае се, че коронавирусът води до деструкция в белия дроб, знае се вече, че уврежда съдовете, така че това, което ние наблюдаваме и при лечението на тези болни, е развитието на едни асоциирани заболявания“, поясни тя.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев