АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПОЗДРАВЛЕНИЕ ОТ КМЕТА СТЕФАН РАДЕВ ПО СЛУЧАЙ 24 МАЙ - ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ

24 май
24.05.2020 / 09:49

Скъпи съграждани,

Днес отбелязваме 24 май - Ден на българската просвета и култура и славянската писменост!

Светъл празник, който всеки българин посреща с трепет и вълнение, защото просветата винаги е била важна за народа ни, съхранил се чрез нея като нация, запазил българската идентичност и самосъзнание. Като потомци на славен народ, не трябва да забравяме кои сме, от къде сме тръгнали, какво сме постигнали, да вървим напред за едно по-добро бъдеще и още по-големи духовни стремежи.

Тържественият химн на просветата „Върви, народе възродени“, превърнал се в символ на будното българско съзнание, на нашите стремления към образование и грамотност, повече от век продължава да ни изпълва с гордост, звучи все така гръмко, прославяйки делото на Светите братя и учители Кирил и Методий. Нека с действията и усилията си покажем, че сме достойни последователи на нашите предшественици, които ни завещаха велико минало, богата култура и традиции. Поздравявам всички дейци на културата и изкуството, които предават пламъка на знанието през годините.

В деня на най-българския празник искам да поздравя и благодаря на всички учители, които избраха и приеха тази благородна професия като свое лично призвание. Да продължават да подкрепят и напътстват децата и младежите по пътя им към нови знания и умения, да бъдат техния модел на подражание и поведение, които са ключови за тяхното бъдеще.

Скъпи деца,

Нека любознателността ви води към нови и непознати светове, учете се от най-добрите и търсете отговори на всички въпроси. Надграждайте постигнатото познание и работете упорито и неотклонно в името на своите идеали и мечти. Помнете, че образованието и знанията са най-сигурният гарант за бъдещи успехи, който ще ви разкрие необятен кръгозор от възможности.

Нека в сложната обстановка, в която се намираме в момента си пожелаем здраве, повече оптимизъм и вяра, че заедно ще се справим със всяко предизвикателство!

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев