АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

СЛУЖИТЕЛ НА НСО ОБВИНЕН, ЧЕ РЪКОВОДИ ГРУПАТА, ПРИЧАСТНА КЪМ УБИЙСТВОТО НА МАРАНГОЗОВА

Сийка Милева
21.05.2020 / 13:12

Действащ дългогодишен служител на НСО е обвинен за ръководител на организираната престъпна група, съпричастна към убийството миналия октомври на бизнесдамата Станка Марангозова.

Той и още двама души са в ареста. Поръчителят на убийството е напуснал страната през март и се издирва с европейска заповед за арест и с червена бюлетина на Интерпол.

Подробностите за разкритото убийство съобщи говорителят на главния прокурор Сийка Милева. Имена по време на брифинга не бяха съобщени, но за държавния охранител с чин "подполковник" стана ясно, че той е имал логистични функции. Иначе - имал отношение към охраната на масови мероприятия с участие на лица, контингент на НСО.

Експертизата на телефона е показала активна комуникация с действащи съдии, прокурори, бивши политици и министри, по думите на Милева - вероятно членуващи в обща Масонска ложа.

В дома му пък са намерени доказателства за поръчката, свързана със Станка Марангозова. Той е получил поръчката за убийството ѝ и у него е намерена бележка с името ѝ. Платената цена е 50 000 лева, която групата си e разделила. Държавният охранител е притежавал и техническо средство за подслушване.

У него са открити и номера на преписки по дела, поради което, уточни говорителят на главния прокурор, ще се прави проверка и за престъплението "търговия с влияние", извършено от магистрати.

Заради присъствието на офицер в престъпната група разследването е поето от Военната прокуратура.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев