АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГОРАНОВ: ПУБЛИКАЦИИТЕ НА БОЖКОВ ЦЕЛЯТ ДА ДИСКРЕДИТИРАТ ЧЛЕНОВЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО

Владислав Горанов
18.05.2020 / 20:43

Публикациите на Васил Божков в официалния му фейсбук профил целят да дискредитират членове на правителството, включително и на премиера Борисов. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов по време на брифинг след извънредно заседание на Министерския съвет заради предложението за създаване на Държавна петролна компания.

Преди да изложи решението на МС за създаването на Държавна петролна компания, финансовият министър сам поиска да изясни темата с отношенията на правителството с бизнесмена Васил Божков, който има единайсет обвинения и в момента се намира ОАЕ.

"Пуснатата днес паметна записка не е коментирана по никакъв начин с членове на правителството", заяви още Горанов и припомни, че Васил Божков е “изпаднал в неприятната ситуация да се налага да дава отчет на държавното обвинение“.

Самият финансов министър по никакъв начин не е засегнал към момента кореспонденцията, която Васил Божков публикува във фейсбук профила си с лице, което е наречено “Влади Горанов“, но заяви, че:

“Васил Божков не е получавал привилегировано третиране по абсолютно никакъв начин и практическата истина във всичко това ще се установи в хода на следствието“.

Също така Владислав Горанов потвърди, че се е виждал с Васил Божков, както и с други бизнесмени, за да се коментират възможности за подобряване на бизнес средата у нас.

Кабинетът заседава извънредно заради създаването на Държавна петролна компания. Министерството на финансите предлага да бъде създадена държавно предприятие „Държавна петролна компания“, което да има собствени бензиностанции и складови бази в цялата страна. Те разгледаха Проект на Решение за одобряване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавните резерви и военновременните запаси. Съвносители на точката от дневния ред на извънредното заседание са министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев