АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОЧНА САНИРАНЕТО НА БЛОК 9 НА УЛИЦА „ШЕСТИ СЕПТЕМВРИ“ В СЛИВЕН

Санирането на 51-я, последен блок от Националната програма за енергийна ефективност започна днес
18.05.2020 / 14:07

Санирането на 51-я, последен блок от Националната програма за енергийна ефективност започна днес. Официалният старт на строителните дейности даде кметът Стефан Радев, който сподели пред жителите на блока, че се наблюдава все по-голям интерес и одобрение на Програмата за саниране. На въпрос дали се очаква тя да бъде отново отворена за кандидатстване, кметът отговори, че е представял становището си пред Националното сдружение на общините в България. Той оцени Програмата като ефективна антикризисна мярка, тъй като ангажира широк обхват от работещи в цялата страна и все по-голям брой на възползвалите се от нея.

От своя страна жителите на блока не скриха задоволството си и изразиха готовност да сътрудничат на строителите по време на ремонтните дейности.

Към момента броят на изцяло завършените обновени жилищни сгради е 42.

На обекта предстои да бъде извършена топлоизолация на външните стени, хидро и топлоизолация на покрива, ламаринена обшивка и гръмоотвод, както и подмяна на вратите на входовете. Дограмата на жилищата и общите части, която не отговаря на изискванията за енергийна ефективност, също ще бъде сменена.

Срокът за изпълнение е 170 календарни дни.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев