АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ С НОВА КРАЧКА КЪМ ПО-МАЛКО РЕСТРИКЦИИ

Заведение край брега в Испания се подготвя да посрещне клиенти - 17 май 2020 г.
18.05.2020 / 09:04

Редица страни в Европа преминават от днес към следващ етап в облекчаване на мерките, въведени заради коронавируса.

В Италия премахват ограниченията за пътуване в пределите на отделните области. Отварят магазините, но с работно време, което зависи от решенията на местните власти.

В търговските центрове и в много ресторанти ще се мери температурата на входа, ще се изисква дистанция между клиентите от 1 метър. Плажовете също са отворени , но при определена площ от 10 квадратни метра на чадър и 1,5 метра разстояние между шезлонгите. В Гърция отново е позволено пътуване между административните области в континенталната част на страната и се подновява фериботната връзка с остров Крит. Откриват се за посещение Акропола в Атина, всички археологически площадки и разкопки на открито, ще започнат репетиции в театрите и снимките на филми. Възобновяват се часовете за прогимназиалните и гимназиалните класове в страната.

В Испания заведенията ще могат да отворят терасите си при заетост от 50 процента, също и търговските обекти с площ до 400 квадратни метра ще работят, при ограничение за броя на посетителите вътре. Извънредното положение е в сила до 23 май, но премиерът Педро Санчес иска удължаване до края на юни.

В Белгия и Дания отварят врати училища, в Полша вече позволяват да работят заведения, магазини за храни, салони за красота.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев