АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В ШВЕЦИЯ СЕРИОЗЕН СПАД НА ПОЧИНАЛИТЕ И НОВОЗАРАЗЕНИТЕ

Коронавирус - Швеция
11.05.2020 / 17:47

В Швеция започва да се наблюдава тенденция на намаляване на новозаразените, въпреки че тя имаше много по-либерален подход в сравнение с почти всички страни в Европа, където бяха наложени строги мерки за изолация, информира "Гардиън".

Последните данни на шведските здравни власти показват, че общият брой на заразените в страната са 26 670 души, от които са починали 3 256 души, като през последните 24 часа е имало още 31 жертви на COVID-19.

В радио интервю Дан Елиасон каза, че "когато възникнат големи кризи, винаги ще я оценявате впоследствие. Така идва въпросът, реагирахме ли достатъчно бързо?"

Коментарите му бяха направени, след като министърът на здравеопазването Лена Халенгрен миналия месец призна пред шведска телевизия, че "не успяхме да защитим възрастните си хора. Това е наистина сериозно и провал за обществото като цяло. Трябва да се поучим от това".

Шведските медии през последните седмици съобщиха за случаи, при които в старчески домове е имало голям брой починали, като персоналът продължава да работи, въпреки липсата на предпазни средства или въпреки проявяването на симптоми и потенциалното заразяване на обитателите на домовете.

В някои домове за възрастни също така се наблюдава недостиг на персонал, тъй като служителите са отказали работа или са били насърчавани да останат вкъщи дори с леки симптоми.

 
 

Copyright © 2008-2022 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев