АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ДОНАЛД ТРЪМП И ВЛАДИМИР ПУТИН ОБСЪДИХА ПО ТЕЛЕФОНА СИТУАЦИЯТА С КОРОНАВИРУСА И ОРЪЖЕЙНИЯ КОНТРОЛ

Президентът на Русия Владимир Путин и Доналд Тръмп
07.05.2020 / 22:36

Американският президент Доналд Тръмп обсъди днес по телефона с руския си колега Владимир Путин новия коронавирус, контрола над оръжията и други теми, съобщиха ТАСС и Ройтерс.

Разговорът се e провел във връзка с честването на 75-годишнината от победата над Хитлеристка Германия.

Според комюникето американският президент е предложил на руския си колега Китай да бъде включен в нови преговори за ограничаване на оръжейната надпревара, отбелязва Франс прес.

Путин и Тръмп 'също са разгледали и други двустранни и глобални въпроси', заключи заместник-говорителката на Белия дом, без да уточнява конкретни теми.

Както пресслужбата на Кремъл информира в четвъртък, при обсъждането на ситуацията около пандемията на коронавируса, лидерите на страните „дадоха положителна оценка на двустранното сътрудничество“, а също и „се съгласиха за по-нататъшно увеличаване на координацията в тази посока. В хода на разговора Тръмп е предложил да изпрати медицинска помощ на Русия, за да подпомогне борбата с коронавируса, съобщи Кремъл.

Двамата президенти са обсъдили също световните петролни пазари, подчертавайки подкрепата си за сделката за намаляване на добива, договорена миналия месец от производителите от ОПЕК и техни партньори. Според двамата лидери споразумението е спомогнало за стабилизиране на цените на петрола.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев