АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПАРКОВЕТЕ „ЮНАК“ И „АСЕНОВЕЦ“ ДНЕС ЩЕ ОТВОРЯТ В 10,30 ЧАСА

Парк
28.04.2020 / 10:31

Парковете „Юнак“ и „Асеновец“ ще отворят в 10,30 ч. днес, вместо в 9,30. Причината е, че в този час изтича срокът за достъп след третиране на площите срещу кърлежи.

В останалите дни работното време е от 9,30 до 18,30 ч. От днес посещения в парковете и градините в Сливен се допуска само при стриктно спазване на наложените противоепидемични мерки и указанията на Общинския кризисен щаб – задължително носене на предпазни маски, спазване на дистанция от 2,5 метра и избягване докосването на повърхности.

Забранено е използването на детски и спортни съоръжения и пясъчници, сядане на пейки, на тревата и организирането на пикник, събиране на деца и възрастни в групи, игри на деца в група и с общи играчки и употреба на алкохол на територията на парковете.

Посещенията се разрешават на деца до 12 години, придружени от родителите или техни близки, но не повече от двама възрастни. Движението е двупосочно, по централните алеи, на дистанция от 2,5 метра помежду им.

В парковете не бива да се влиза, ако на тяхната територия има много хора, престоят да не е повече от 2 часа и изхвърлянето на отпадъци да става в контейнерите за смет извън парка. След прибиране от разходка е необходимо измиване на ръцете и почистване на дрехите. При симптоми като температура, кашлица и задух гражданите да остават по домовете си.

Редът за посещенията ще се наблюдава от полицейските органи, от служители на общинската охранителна фирма, медицински лица и доброволци. Община Сливен остава в подкрепа на гражданите и призовава към самодисциплина и отговорност.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев