АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МАНГЪРОВ: ОТВОРЕТЕ СТАДИОНИТЕ И БАСЕЙНИТЕ! ПАНИКАТА, ОБХВАНАЛА СВЕТА, НЕ Е МЕДИЦИНСКА

Доц. д-р Атанас Мангъров
27.04.2020 / 19:37

Да се отворят стадионите и басейните, децата да се пуснат да спортуват. За това призова доц. Атанас Мангъров пред bTV. Тезите му са в пълно противоречие с позицията на Националния оперативен щаб. Доц. Мангъров разкритикува и премиера. "Борисов го е страх!, бяха думите му по повод поведението на министър-председтеля, който не вдига окончателно мерките. Мангъров разви тезата, е в такива моменти държавникът трябва да може да носи отговорност. "Ако не може да си ходи...", посочи той. В началото на разговора доц. Мангъров заяви, че излекуваните от COVID-19 не са излекувани, а на тях просто вече им е минало

Рано или късно този вирус ще мине през населението на цялото земно кълбо, ако преждевременно не изчезне. Коронавирус не са пригодени към човешката популация, подерта той.

Мангъров защити шведския модел на борба с К-19, въпреки многото починали там. Това са предимно възрастни хора на по 80-90 години с големи пенсии в старчески домове, затова толкова много са заразените там, разкри медикът. "Швеция продължава да следва своята философия, не се е отказала от либералния си подход. Аз мисля, че тя ще излезе най-леко от кризата".

Коронавирусът е обща вирусна инфекция, която се самоограничава. Излекуваните не са излекувани. Това са хора, на които им е минало.

При критичните случаи хората са държани живи, докато излязат от това състояние, каза още Мангъров.

Поне 100-200 пъти повече са заболелите от регистрираните от COVID-19 у нас, повтори той мнението си, което застъпва от наалото на пандемията.

Това заболяване трябва да бъде посрещнато от най-младата и най-здравата част от населението - от децата и родителите им. Дори да се разболеят, няма какво толкова да им се случи. Сега като се отвориха парковете, хората ще се размешат и ще се случи това, което най-после трябваше да се случи.

Ако инфекцията тръгне от другата страна - при възрастните, там ще има много жертви.

Човечеството се е сблъсквало с такива грипни вълни и преди. Това вече сме го играли, каза още доц. Мангъров.

Според него паниката, обхванала света, не е медицинска. Всякаква друга може да е - политическа, икономическа, добави още той.

Всички тези неща се опитах да ги обясня и на премиера Борисов. Щабът го е страх. Хубаво е да се отворят и стадиони, фитнес зали. Явно никой от щаба не спортува. На тези места ходят здрави и силни хора, хубаво е те да се омешат.

Източници: бТВ, "Епицентър"

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев