АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПЪРВАН СИМЕОНОВ: ЗАПОЧВА ДА СИ ПРОПРАВЯ ПЪТ ПРИТЕСНЕНИЕТО ЗА ДЖОБА

 Първан Симеонов
27.04.2020 / 17:21

"Започва да си проправя път притеснението за джоба. По-отчетливо се проявява икономическата тревога и притеснението за работното място". Това каза пред БНР Първан Симеонов, изпълнителен директор на „Галъп Интернешънъл“. По думите му здравната тревога и мобилизацията остават високи, но има тенденция за намаляване, както и започва да си проправя път една по-трезва оценка за различните мерки. Той изтъкна, че обществото вече не приема мерките, забраняващи пътуването и разходките в парковете.

"Затова политическата власт, малко в разрез със здравната власт, взе решение за разхлабване на ограниченията за парковете", каза той.

В предаването "Нещо повече" Симеонов коментира, че в обществото има притеснение и за демокрацията, но то не е най-силно и това не е само българска тенденция:

"На много места по света сега демокрацията е оставена на по-заден план. Хубаво е, че демократичните инстинкти остават, данните го потвърждават. Не сме загубили чувствителността си на тази тема. Друг е въпросът доколко имаме тук на Балканите чувствителност към демокрация".

Според него премиерът Бойко Борисов е приел ролята на добрия вестоносец, а здравните врасти са "лошото ченге".

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев