АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

В ОБЩИНА СЛИВЕН НЕ СА ПОСТЪПВАЛИ СИГНАЛИ ЗА НЕСПАЗВАНЕ НА КАРАНТИНА

Община Сливен
27.04.2020 / 13:34

За последните 24 часа в Община Сливен не са постъпвали сигнали за неспазване на карантинен режим или за завърнали се от чужбина граждани. Това съобщи говорителят на Общинския кризисен щаб инж. Снежана Кънева. Общо 16 са обажданията на дежурния телефон за струпване на хора на обществени места. Един от сигналите е за работещ ресторант в квартал „Българка“.

На днешното заседание от полицията съобщиха, че са образувани 3 досъдебни производства и 1 бързо производство за неспазване на карантина. Съставени 50 акта за установяване на административно нарушение за неносене на маски. Вече се връчват и новите предписания за карантина в кварталите „Надежда“ и „Речица“.

В края на миналата седмица кметът Стефан Радев съобщи на брифинг, че предстои промяна, която РЗИ ще предприеме в начина на карантиниране. Вече не се поставя под режим само едно лице, а там, където е нужно и гъстотата на населението е голяма, ще бъдат карантинирани цели домакинства, на места и съседни къщи или дори цяла улица.

По данни на Националната информационната система на Министерството на здравеопазването общо диагностицираните лица с коронавирус в Сливен са 41, от които 25 са активни. Излекуваните са 13 души, а починалите трима. Общият брой на карантинираните на територията на общината е 2216, като на 693 не е изтекъл периодът за наблюдение. В град Сливен под карантина са 599 души, в други населени места – 94.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев