АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЕДНА ОТ ТЪРГОВСКИТЕ БАНКИ ВЕЧЕ ПРЕДЛАГА БЕЗЛИХВЕНИ КРЕДИТИ

Пари
27.04.2020 / 09:30

Безлихвени кредити вече могат да бъдат заявявани в една от търговските банки у нас. До 5 май ще са готови продуктите, които ще предложат още три банки, които миналата седмица подписаха споразумение с Българската банка за развитие.

Безлихвените кредити са предназначени за хора в неплатен отпуск или самоосигуряващите се лица, които не могат да упражняват професията си заради ограничителните мерки за Covid-19. Заемът е без лихва, комисионни и такси и може да бъде до 4 500 лева, като гратисният период за изплащането му варира между 6 и 24 месеца. Общо погасителният план е 5 години.

Миналата седмица Българската банка за развитие подписа първите четири от очакваните 12 споразумения с търговски банки у нас. Проверка на „Хоризонт” на сайта на банката, която е готова от днес да приема заявки, показа, че вече има цялата информация плюс онлайн версии на необходимите документи за заявяване на кредита. Подробности могат да бъдат намерени и на сайта на Българската банка за развитие, която осигурява възможностите за безлихвени кредити. За целта банката бе капитализирана допълнително, като капитализацията за подпомагане на физически лица е 200 милиона лева.

БНР

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев