АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ТРИМА ОБВИНЕНИ ЗА ПОБОЯ НАД ЖУРНАЛИСТА СЛАВИ АНГЕЛОВ

Иван Гешев
24.04.2020 / 13:18

Трима души са обвинени за побоя над журналиста Слави Ангелов, съобщи главният прокурор Иван Гешев след вчерашната акция срещу група за силови поръчки.

„За нас този случай, въпреки извънредното положение, беше приоритетен“, каза той на пресконференция в в Съдебната палата в София.

Водеща версия за побоя преди месец над журналиста Слави Ангелов е, че той е бил извършен по поръчение на лица, който се укриват в чужбина, съобщи Иван Гешев.

„Лица, които искат да дестабилизират държавата, обект са на наказателно преследване, а в момента се укриват по други досъдебни производства“, уточни той.

От МВР и прокуратурата декларираха, че ще продължат работата си за установяване на посредниците и поръчителите.

„Въпросът с поръчители и посредници е доста по-труден. Никъде в света извършването на тежки престъпления не става по начина – поръчителят отива при извършителя, срещат се, уговарят се, получава се капаро, след това се виждат и се доплаща сумата. Този вид тежки престъпления става през верига от посредници. Извършителите не знаят кои са поръчителите и обратното – поръчителите много често не знаят кои са физическите изпълнители на това, което те са поръчали“, каза Иван Гешев.

Журналистът Слави Ангелов беше нападнат и пребит от непознати с метални предмети пред дома му на 17 март.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев