АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

АЛБАНИЯ РАЗХЛАБВА МЕРКИТЕ СРЕЩУ КОРОНАВИРУСА

Албания
23.04.2020 / 12:03

Албания, която тази седмица започна да смекчава някои от най-твърдите рестриктивни мерки в Европа заради Covid-19, ще позволи на магазини, таксита и съдилища да възобновят работа от идната седмица, ако те спазват хигиенните стандарти и стандартите за социална дистанция, съобщи "Ройтерс".

В Албания официално са регистрирани 27 смъртни случая, предизвикани от новия коронавирус. Страната нареди повечето хора да си стоят вкъщи през по-голямата част от деня, но тази седмица облекчи рестрикциите, позволявайки 600 вида дейности - от ловене на риба до минна дейност.

Албанците трябва да се регистрират в приложение, за да пазаруват основни храни за не повече от 90 минути дневно.

Здравният министър Огерта Манастирлиу заяви, че ако данните за заразените от коронавирус останат стабилни, този интервал ще бъде увеличен на два и половина часа на ден.

Сред фирмите, които ще заработят отново идната седмица, тя посочи магазини за обувки, дрехи, мебели, осветителни тела, електронна техника и цветарници.

На такситата ще бъде позволено да работят, но само между градовете и само ако превозват по един пътник. След това стъпки за възстановяване на икономиката ще бъдат предприети на два етапа от две седмици, ако няма увеличаване на новите случаи, хоспитализациите или използването на интензивни отделения.

Карантинните мерки може отново да бъдат въведени, ако се наложи.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев