АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОТ ДНЕС ДО СРЯДА ЩЕ РАБОТЯТ КООПЕРАТИВНИТЕ ПАЗАРИ И ЦВЕТНИТЕ БОРСИ

Пазар „Димитър Петков“ в София,
13.04.2020 / 15:21

От днес до сряда включително ще работят кооперативните пазари и цветни борси, за да бъде продадена наличната продукция. От 16-и април до второ нареждане пазарите отново ще бъдат затворени със заповед на здравния министър. На тези, които останат отворени, трябва да се спазват всички противоепидемични мерки.

На един от най-големите пазари, този в столичния кварта "Красно село", хората бяха решили да се запасят, доколкото могат, с плодове и зеленчуци, преди тържищата да бъдат затворени за неопределено време.

Ето какво споделиха част от хората, дошли на пазара:

"Организацията е добра, но преди това беше по-добра без тази мярка. Хората идваха по различно време, нямаше го това струпване. Мисля, че е правилно. Трябва да устискаме, както се казва, за да се случат нещата".

"Оставила съм си децата вкъщи сами, за да дойда на пазар. Чакам един час на опашка. От един месец не мога да ги изведа навън, сега не мога да им дам и прясна храна. Какво да им дам да ядат?".

"Клиентите се пропускат през КПП, а на всеки човек, дошъл на пазара в "Красно село", ръцете се дезинфекцират", обясни изпълнителният директор на "Пазар-юг" Николай Попов.

По думите му около 3000 души, заети във всички пазари в София, ще останат без работа:

"На софийските пазари и изобщо на територията на София работят близо 3000 души, които са търговци на пазарите, било то производители, продавачи и тези хора остават без никакво препитание. Голям шок е, но ако има такива мерки, трябва да ги спазваме".

Проверките за спазването на противоепидемичните мерки ще продължат и през следващите два дни.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев