АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

290 АКТА ЗА НЕСПАЗВАНЕ НА МЕРКИТЕ СА СЪСТАВЕНИ ПРЕЗ УИКЕНДА

Ст. комисар Георги Хаджиев
13.04.2020 / 11:30

От началото на извънредното положение до момента съставените актове са над 500. Само за изминалия уикенд са около 290, от които 90 акта са за неносене на маски на обществени места. Данните обяви в "Денят започва" по БНТ директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев. Надяваме се, че за предстоящите Великденски празници хората ще се осъзнаят, че е необходимо да си останат по домовете си, добави той.

"В събота столичани не бяха много дисциплинирани. Вчера обаче ситуацията беше коренно различна. За Великден ние проведохме срещи с представители на Светия Синод и църковните настоятелства. СДВР ще има ангажимента да обезпечава обществения ред около църквите. Организацията в самите църкви е ангажимент на църквата. Няма пречка при поискване от страна на свещениците полицията да укаже съдействие. В прилежащите територии ще има засилено полицейско присъствие и ще предупреждаваме гражданите да спазват противоепидемичните мерки", уточни гл. комисар Хаджиев.

"Ще положим максимални усилия да обособим КПП-та и да се опитаме да отделим потоците и да не допускаме струпване на хора", поясни шефът на СДВР.

Абсолютно целият ресурс на СДВР е ангажиран по контрола по спазването на противоепидемичните мерки. В момента освен охранителния състав, на улицата е и оперативният състав и колегите осъществят контрол по спазването на мерките.

"Не бих могъл да коментирам дали е дошъл момент военните да помагат, доколкото знам те са в готовност ", каза още гл. комисар Хаджиев.

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев