АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ: ОТГОВОРНОСТТА И СЪПРИЧАСТНОСТТА В ТРУДНИ МОМЕНТИ ВИНАГИ СА БИЛИ ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ДУХ

Президентът Румен Радев
12.04.2020 / 14:31

Това написа в профила си в социалната мрежа „Фейсбук“ президентът Румен Радев по повод Цветница.

„Днес православните българи отбелязват светъл ден в християнския календар – влизането на Исус Христос в Йерусалим. Цветница е празник и за хилядите наши сънародници: представителите на католическата, на протестантската, а и на арменската общност, които честват Христовото Възкресение. Към всички отправям искрени поздравления и пожелавам здраве и сила“, посочва Радев.

„Нека помним, че неведнъж през вековете българският народ е преодолявал тежки социални, икономически и политически трусове. Надмогвал е кризите заедно и с висок имунитет на духа“, казва президентът.

„Изправени пред общо изпитание, нека не допуснем никой да се почувства обречен или изоставен. Да не забравяме, че изолацията не е механизъм за държавно управление, а извънредна, временна мярка, която има смисъл само при висока отговорност от всеки от нас. Всеки вярващ, всеки гражданин със свободна и етична мисъл, нека бъде опора за своето семейство, за своите близки, приятели и съседи. За всеки, който се нуждае от подкрепа. Отговорността и съпричастността ни един към друг в трудни моменти винаги са били част от българския дух и ценност на обществото ни“, пише още Радев.

„Пожелавам на всички светъл празник и умножена сила на вярата, която лекува страхове, учи на състрадание и съпричастност и възкресява надеждата в собствените ни възможности“, казва той.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев