АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ЗАПОЧВА ПОСТАВЯНЕТО НА МОБИЛНИ ЧЕШМИ ПРЕД ЦЪРКВИТЕ В СЛИВЕН

Община Сливен
09.04.2020 / 18:25

По инициатива на Община Сливен от петък, 10 април, започва поставянето на 6 мобилни чешми със сапун за измиване на ръцете пред църквите в града. Съоръженията ще останат там за периода на празниците от 11 до 20 април.

Отделно общината е създала организация за дезинфекция около храмовете, която ще се извършва вечер. Служителите в храмовете също имат ангажимент за обработване с препарати вътре в помещенията.

Община Сливен продължава да дезинфекцира всеки ден критични точки около болничните заведения, спирки, пазара, детските площадки и кварталите „Речица“ и „Надежда“. Продължава и дейността на доброволците, които дезинфекцират входните врати и домофоните на жилищните блокове.

Ще има засилено полицейско присъствие и в квартал „Речица“, в района, в който бяха регистрирани 3 случая на заразени с коронавирус. Продължава засиленото полицейско присъствие и в квартал „Надежда“.

Всички тези дейности са само част от мерките, предприети от общинското ръководство, за предпазване от разпространение на заразата в Сливен.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев