АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НС ОБСЪЖДА МОРАТОРИУМ ВЪРХУ ДЕПУТАТСКИТЕ ЗАПЛАТИ

Народно събрание
06.04.2020 / 10:41

Депутатите обсъждат мораториум върху заплатите си. Според предложението на ГЕРБ месечното възнаграждение на народните представители ще се замрази на нивото от декември 2019 г., което е малко над 3700 лв.

„Във време на криза, във време на пандемия, считаме, че НС като върховен законодателен орган е длъжно да предприеме такива мерки, които да покажат не само гражданска и политическа отговорност, но и съпричастност към всички български граждани“, заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ.

БСП предлага заплатите да се намалят и задържат на нивото от края на предишния мандат на Народното събрание, когато те са били близо 3000 лв.

Крум Зарков от левицата заяви:

„Практически няма сфера в България, нито в държавния, нито в частния сектор, където заплатите да растат с такъв темп. Това подсилва усещането за несправедливост у българските граждани и нанася непоправими щети на доверието в българския парламент. Затова ние отдавна трябваше да дадем този пример. Това, което не чухте от нас с разум, трябваше да бъде докарано до съзнанието ви с криза и страдание. Няма никой нужда от онези повтарящи се на всеки 3 месеца новини, които определя повишаването на депутатските заплати“.

Пламен Христов от „Воля“ предложи депутатите да получават възнаграждение в рамките на минималната работна заплата.

А от ВМРО предлагат заплатите на депутатите да бъдат намалени с 50% до края на извънредното положение.

От ДПС предлагат - спестените средства да бъдат внесени по сметката на Министерството на здравеопазването и да бъдат използвани за борба с коронавируса.

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев