АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МЕНДА СТОЯНОВА: НС ТРЯБВА ДА ЗАСЕДАВА, КОНСТИТУЦИЯТА НЕ ПОЗВОЛЯВА ДИСТАНЦИОННО ДА СЕ ВЗЕМАТ РЕШЕНИЯ

Менда Стоянова
01.04.2020 / 13:50

„Аз лично смятам, че ще се наложи да удължим извънредното положение. Сега този срок изтича на 13 април, и не смятам, че нещата ще приключат дотогава“, коментира председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, цитирана от БГНЕС.

Стоянова, която, както и другите народни представители, днес отиде, за да бъде тествана за коронавирус, посочи още, че преминаването към извънреден режим на работа на парламента е било правилен ход, а депутатите са имали много законопроекти на дневен ред:

„Ние имаме да вършим работа. Смислено и правилно беше да се събираме само тогава, когато има конкретни причини, свързани с обстановката. Въпреки че претърпяхме много критики миналата седмица, даже имаше изстъпления от наши колеги, но какво да се прави – популизмът и политическото говорене са в пълен ход“.

Стоянова добави, че следващата седмица задължително трябва да се съберат, защото конституцията не позволява дистанционно да се взимат решения.

„Имаме три важни неща, които трябва да се разгледат. Трябва да приемем Закона за енергетика, който ще даде възможност сметките на хората да бъдат облекчени и предприятията да получат глътка въздух.

Става дума за намалението на цената на газа със задна дата от миналата година.

Надявам се другата седмица да гледаме и актуализацията на бюджета, както и Закона за извънредното положение“, посочи Менда Стоянова.

„Ще трябва да гласуваме удължаването на Закона за извънредното положение. С колко време – това ще прецени Щаба“, подчерта тя пред БГНЕС.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев