АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

БОРИСОВ ОСТАВЯ НА УМНИЦИТЕ ДА ГОВОРЯТ ОТКЪДЕ БЪЛГАРИЯ ВЗИМА ПАРИ, ТОЙ ГИ ДАВА

Бойко Борисов
27.03.2020 / 13:34

"Оставям на умниците да коментират, когато казват откъде България ще вземе пари." Това заяви премиерът Бойко Борисов на брифинг в Министерския съвет, на който представи редица точки от заседанието на Европейския съвет.

Една от точките, които премиерът заяви не желае да коментира, но я изчете дословно, гласи: В точка 13 на решенията след Европейския съвет се казва: "Подкрепяме решителните действия, предприети от ЕЦБ, за да се осигурят благоприятни условия за финансиране във всички страни от Еврозоната." Оставям на умниците да коментират, когато казват откъде България ще вземе пари", каза премиерът.

Възмущението на Борисов е насочено към критиците на решението на правителството за кандидатстваме за членство в Еврозоната, особено остро разразило се в края на миналата и началото на настоящата година.

Борисов ще иска допълнително от Европейската комисия към поръчаните от България 1 млн. тестове да се прибавят още половин милион. Те ще са нужни, за да "Сме сигурни, че когато охлабим мерките, няма да се предизвика нов пик и да ни намери неподготвени".

Продължава и покупката на респиратори. Няма да се използват посредници при закупуването на тестове.

Ако нашата индустрия съумее да задоволи нашия пазар, ще има и за другите, заяви Борисов по отношение на проведения преди малко разговор с австрийския канцлер Себастиян Курц, а премиерът е доволен от утвърждаването на нашите предприятия на европейския пазар.

"Ако нашите заводи и кроячници си намерят плат, имаме огромни възможности да шием облеклата и ако за ЕС имат плат, да ги ушием и да им ги внесем", заяви министър-председателят.

https://news.bg/politics/borisov-ostavya-na-umnitsite-da-govoryat-otkade-balgariya-vzima-pari-toy-gi-dava.html

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев