АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

НАД 250 АДВОКАТИ ИСКАТ ИЗВИНЕНИЕ ОТ МИНИСТЪР ГОРАНОВ ЗА ДУМАТА „МАРГИНАЛИ“

Владислав Горанов
27.03.2020 / 11:41

262-ма адвокати от Фейсбук общността на българските адвокати поискаха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и премиерът Бойко Борисов да задължат финансовия министър да се извини за думата „маргинали“, която използва на пресконференция при обявяване на икономическите мерки за справяне с кризата от коронавируса.

Във вторник Владислав Горанов обяви, че държавна помощ заради Covid-19 се предвижда за граждани, които се ползват от системата за социална закрила и за работодатели, които искат да запазят своите работници.

„Тези български граждани, които са маргинали и не попадат в нито една от описаните хипотези, са социално изолирани и едва ли можем да направим много за тях. Те по-скоро спазват препоръките на медицинския щаб“, каза тогава Владислав Горанов

Затова адвокатите, които са част от т.нар. свободни професии, искат извинение от финансовия министър и настояват да бъдат включени в списъка на тези, които ще се възползват от мерките за запазване на заетостта по време на извънредното положение.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев