АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОЩЕ 21 СЛУЧАЯ НА COVID-19 У НАС, ОБЩО СА 264

Ген. Венцислав Мутафчийски
26.03.2020 / 18:35

Днес имаме 21 потвърдени случая на коронавирус у нас. Включват се още два града - Кърджали и Хасково с по един случай, обяви началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. 264 са общо положителните проби в страната.

В София случаите са 14, в Смолян - двама, в Плевен - един, във Велико Търново и Варна по един. Ген. Мутафчийски уточни, че все още се чакат проби, така че до утре може да има корекция на данните.

Изписани като оздравели след две отрицателни проби са общо осем човека. Утре ще бъде изписан и още един човек.

"Има двама военнослужещи, които са с положителни проби. Единият днес беше евакуиран от Косово. Той е старши лейтенант, с него има и офицер, двамата са близко контактни. Ще бъдат настанени във ВМА", потвърди Мутафчийски. Има и един военнослужещ на мисия в Румъния. Той е настанен в инфекциозна болница в Букурещ.

В София в Пета градска болница има пет случая, в "Пирогов" има още един интубиран пациент, в "Света Анна" има два случая - на жена и мъж на 75 и 54 години, от които мъжът е интубиран. В Инфекциозна болница също има пациент с коронавирус - той е на 33 години.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев