АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ОБЩИНА СЛИВЕН ОБМИСЛЯ ВЪВЕЖДАНЕТО НА НОВИ ПРОТИВОЕПИДЕМИОЛОГИЧНИ МЕРКИ

Община Сливен
24.03.2020 / 11:19

И на днешното редовно заседание на Общинския кризисен щаб в Сливен беше направен анализ за ефективността на прилаганите противоепидемиологични мерки. Обсъдени бяха и нови превантивни мерки, които да помогнат за неразпространение на заразата и опазване здравето на гражданите.

По думите на кмета Стефан Радев една от тях трябва да бъде затварянето на лифта, тъй като на долната и горната лифтени станции ще продължи струпването на групи от хора, което е неприемливо в сложната и динамична в момента обстановка.

Нормални темпове на пътникопотока през контролно-пропускателните пунктове от входовете и изходите от Сливен, отчетоха от полицията. Съвместно с органите на РЗИ-Сливен се връчват и предписанията за домашна карантина. Контролът е ежедневен и стриктен от органите на реда. Има образувани още две досъдебни производства на лица за неспазване на мерките. Продължава и засиленото полицейско присъствие в квартал „Надежда“.

До момeнта няма потвърдена положителна проба за коронавирус на територията на община Сливен.

Кметът Стефан Радев апелира гражданите и особено тези, които са в рискова възраст, да си стоят по домовете, да излизат само при неотложни случаи, с което ще се сведат до минимум контактите и риска от заразяване.

„Трябва да бъдем стриктни и максимално дисциплинирани, за да можем да сведем до минимум опасността, да помагаме и да се грижим за себе си, за близките ни и хората в нужда“, заяви в края на заседанието Стефан Радев.

Общината продължава изпълнението на повече от 30-те приети и прилагани мерки, с цел намаляване вероятността от зараза и разпространение на вируса.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев