АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

УДЪЛЖАВАТ НАЦИОНАЛНАТА КАРАНТИНА В ИТАЛИЯ

Премиерът на Италия Джузепе Конте
19.03.2020 / 11:50

Премиерът на Италия Джузепе Конте заяви, че националната карантина ще бъде удължена, съобщава в. "Кориере дела Сера".

"Предприетите мерки, както свързаните със затварянето на училищата, така и с прекратяването на всякакъв вид други дейности, няма как да не бъдат продължени. Готови сме да отпуснем десетки милиарди публични средства за целта". Това заяви италианският премиер по повод епидемиологичната ситуация с коронавируса в страната.

Той заяви, че са успели да предотвратят колапса на здравната система и че рестриктивните мерки дават резултат. Конте прогнозира, че след като се достигне връх на заболеваемостта, броят на заразените ще започне да спада и изрази надежда, че обществото отново ще се върне към нормалния си начин на живот.

Премиерът отказа да прогнозира докога ще са в сила настоящите мерки за ограничаване на разпространението на Covid-19. Той поясни, че за момента не се предвиждат допълнителни рестрикции. Конте обаче бе категоричен, че ако сегашните забрани не се спазват от гражданите, държавата ще трябва да реагира.

Припомняме, италианците вече могат да излизат на улицата само по работа, до аптеката или до хранителния магазин.

Мерките са много строги и се налагат наказания за неспазването им.

За да се гарантира спазване на правилата, десетки хиляди карабинери и войници са извършили проверки. Вътрешното министерство съобщи, че от проверените 1 милион души 43 000 не са имали основателна причина да бъдат навън.

В момента глобата е 206 евро, а в крайни случаи - три месеца затвор.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев