АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ТАКСИТАТА В СЛИВЕН ЗА ПЪЛНА ДЕЗИНФЕКЦИЯ И ПОЧИСТВАНЕ НА КОЛИТЕ

Такси
18.03.2020 / 15:02

Кметът Стефан Радев издаде заповед за дезинфекция и предприемане на мерки за таксиметровите компании. В документа се посочва, че всички превозвачи, които изпълняват таксиметрови превози, трябва да създадат организация за превенция на служителите, ежедневна цялостна дезинфекция на превозните средства, регулярно почистване на филтрите на климатиците, както и дезинфекция на всички често докосвани повърхности – дръжки, прозорци и ръкохватки, след всеки курс.

Водачите на превозните средства да работят със защитна маска, която да се сменя на всеки два часа, и да бъдат снабдени с медицински ръкавици и препарати за дезинфекция на ръце.

Заповедта се основава на чл. 44, ал. 1, т. 1, т. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, с оглед превенция на риска от повишаване на заболеваемостта от остри респираторни заболявания, в условията на епидемично разпространение на COV1D-19 в световен план, включително и на територията на България и във връзка с решение на парламента от 13 март за обявяване на извънредно положение.

За спазването на заповедта ще следят органите на полицията.

Пресслужба на община Сливен

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев