АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

85 МОЛБИ ЗА НАПУСКАНЕ ВЪВ ВТОРА ГРАДСКА БОЛНИЦА

Втора градска болница
17.03.2020 / 12:05

85 молби за напускане са били подадени до 16 часа на 16 март до директора на Втора градска болница доц. Стефан Узунов.

Обяснението е, че медиците са готови да напуснат, тъй като нямат никакво предпазно облекло или апаратура да лекуват болни от коронавирус, с оглед плановете на Столичната община болницата да бъде превърната в лечебница за заболели от Covid-19.

"На срещата стана ясно, че няма никакъв проблем със защитните облекла, всичко това е осигурено. Стана ясно още, че има план, и че той е обсъждан със шефовете на отделения. Очевидно имат някакви различия, очевидно има лекари, които много искат да продължат да работят само така както са работили досега, но ясно е за всички, че ситуацията е нова, динамична, и че всички трябва да имаме готовност да променяме в движение организацията", съобщи Фандъкова след срещата. Тя се надява ръководството на болницата, заедно с представители на Софийската колегия на Лекарския съюз да помислят за намирането на варианти, които да бъдат представени за обсъждане в общината:

„През това време аз ще проведа разговори със столичната РЗИ, за да видим какви варианти са възможни. Един от вариантите, който беше обсъждан още миналата седмица, е да бъде отворено едно отделение, както всъщност беше и планът ни, с 10 легла, което има възможност с отделен вход да работи, а останалите отделения да продължат своята нормална работа. Разбира се, до момента, в който не се появи пациент с коронавирус, защото това винаги е възможно във всяка една болница и във всяко едно отделение“

Йорданка Фандъкова съобщи по-рано, че е дала гаранции пред болничното ръководство, че Столичната община чрез бюджета си ще покрие всички разходи на болницата във всеки един момент.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев