АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

ГЪРЦИЯ ЩЕ НАКАЗВА СПЕКУЛАНТИТЕ С ГЛОБИ ДО 1 МИЛИОН ЕВРО

Гърция
17.03.2020 / 11:00

Глоби от хиляда до един милион евро ще има право да налага министерството на развитието и инвестициите на Гърция по отношение на онези, за които установи, че извършват спекула, като използват ситуацията на пазара в условията на разпространение на новия коронавирус. Това заяви министърът на развитието и инвестициите Адонис Георгиадис в интервю за телевизионния канал АНТ1, предаде АНА-МПА.

Мерките за борба със спекулата ще бъдат записани в нов указ с извънредни мерки. Георгиадис заяви, че няма да се поколебае да наложи сурови глоби на онези, които се опитват да се възползват от потребителите в този чувствителен момент. Министърът допълни, че ще има възможност и за наказателно преследване на спекулантите.

В указа ще бъде записано, че справедливата печалба на търговеца е тази, която е имал в края на февруари (т.е. преди появата на новия коронавирус в Гърция).

Георгиадис обеща, че скоро ще бъде приложен пакет от мерки за подкрепа на работещите и на фирмите с всички инструменти, с които разполага гръцката икономика и на основата на решенията на европейско равнище.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев