АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

МВНР ПОВИШИ НИВОТО НА РИСКА ЗА ПЪТУВАНЕ ДО 12 ДЪРЖАВИ

Министерство на външните работи
13.03.2020 / 13:41

Министерството на външните работи повиши нивото на риска за пътуване до 12 държави.

С най-високо ниво на риск -5-то става Иран. От външно министерство предупреждават да бъдат преустановени всякакви пътувания до тази държава, а българските граждани незабавно да напуснат.

Другата държава с най-висок индекс на риск остава Китай, в Европа - най-тежко засегната страна - Италия е с 4-то ниво на риск, което означава преустановяване на пътуванията, освен при крайна необходимост.

Същото предупреждение важи за Испания и Южна Корея. За Франция и Германия важат препоръки да не се пътува до някои региони, освен ако не се налага. Предупреждение за повишено внимание външното министерство отправя за Швейцария, Норвегия, Дания, Швеция, Нидерландия и Съединените щати.

Вчера Вашингтон наложи забрана за полети от 26 европейски държави, сред тях цялото Шенгенско пространство. Българските граждани, които не са били в Шенген 14 дни преди пристигането си в Съединените щати и не транзитират през европейската зона за свободно движение могат да влязат в страната. Всички препоръки могат да бъдат открити на сайта на Министерство на външните работи.

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев