АГЕНЦИЯ СЛИВЕН, телефон за връзка: +359886438912, e-mail: mi61@abv.bg

И ЧЕХИЯ ОБЯВИ ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ ЗАРАДИ КОРОНАВИРУСА

Андрей Бабиш
12.03.2020 / 20:10

Строги мерки срещу коронавируса влизат в сила и в Чехия. Забранява се посещение в ресторанти след 20 часа, както и всякакви публични прояви с участието на над 30 души. На чехите се забранява да посещават рискови държави, а на чужденци от рисковите райони - да влизат в Чехия.

Премиерът на страната Андрей Бабиш обяви извънредно положение за 30 дни, което влиза в сила от днес. Решението е било взето след четиричасово заседание на кабинета.

"Правителството реагира на актуалната ситуация с коронавируса. Режимът на извънредна ситуация ще помогне по- добре да се управлява тази ситуация. Намираме се в кризисна ситуация и трябва да действаме адекватно", каза премиерът Бабиш на брифинг след заседанието на кабинета.

Забранява се посещение в ресторанти след 20 часа, както и всякакви публични прояви с участието на над 30 души. На чехите се забранява да посещават рискови държави, а на чужденци от рисковите райони - да влизат в Чехия.

По последни данни, в страната са регистрирани 96 случая на заразяване с COVID-19, вкл. трима граждани на други страни, чието състояние е тежко.

Източник: "Епицентър"

 

 
 

Copyright © 2008-2024 Агенция - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев